fines de claires gillardeauzeeuwse plattebelon

Oestersoorten

Fines De Claires
Een oester met een heerlijke vlezige maar fijne smaak. De fijne textuur en heerlijke nasmaak zorgen ervoor dat deze oester ook voor de minder gevorderde oestereter wordt gewaardeerd. Fines de Claires krijgen hun fijne, vlezige en minder zoute smaak omdat ze uit het kweekgebied worden gehaald en vervolgens nog minimaal een maand in een zogenaamde claires, oude zoutpanen, doorbrengen.

Gillardeau
Dit is echt een oester voor de fijnproevers onder ons. Door zijn lange nasmaak en de balans van zacht en zilt met een vlezige smaak. Ervaar je dat dit een echte top oester is. In Marrenes Oleron, Charente Maritime, vind je de familie Gillardeau met hun oesterkwekerij. Dit gebied is bekend om zijn vele plankton, dit gecombineerd met ambacht en kennis van de familie Gillardeau maken de zilte, romige en nootachtige nasmaak van de Gillardeau oester.

Zeeuwse platte
De Hollandse trots onder de oesters. De Zeeuwse oester is schaars en heeft een lang kweekproces. De Zeeuwse oester heeft een zoete, vlezige en nootachtige smaak. Het lange kweekproces van 6 jaar (andere oesters 3 jaar) laat zich proeven in een fijne textuur. Dit maakt ook dat de Zeeuwse platte oester een prijzige oester is.

Belon
Deze oester wordt gekweekt in de rivier Belon. Deze rivier in Bretange heeft een mix van zee- en zoetwater. Dit geeft de oester een smaak van ijzer en jodium. De Belon is net als de Zeeuwse oester een platte oester.

 

kistjes oesters